Project 365 - 2014

 • 01/365 - Geertruidenberg

  Contrasten in Geertruidenberg (Brabant). Aan de ene kant van de Markt, mooie oude panden en de Geertruidkerk. Aan de andere kant van diezelfde fraaie Markt, zicht op de koeltoren van de Amercentrale. Een elektriciteitscentrale van Essent. Mooi is anders!

 • 06/365 - Apple Macbook Pro

  Na iets meer dan 3 jaar trouwe dienst, gaat mijn Macbook Pro de deur uit. Het is nog steeds een geweldige laptop. Maar aangezien ik hem ook voor mijn werk nodig heb en we daar uitsluitend met Windows programma's werken blijft het behelpen in dat opzicht. Ik ben dus maar overgestapt op een Lenovo Yoga 2 Pro met Windows 8.1.

 • 10/365 - Italiaans

  Alweer de 10e foto van mijn 365 dagen project. Een eerste snelle poging in Food Fotografie. Niet gekookt, niet erg goed en niet erg spannend. Het gaat vast beter worden!

 • 14/365 - Fotowerkgroep

  Vanavond was de eerste bijeenkomst van onze fotowerkgroep in 2014. De locatie was Simpelveld en het thema schaduw. Druk in de weer geweest met lampen en piepschuim zoals jullie kunnen zien.

 • 18/365 - Schaduwspel

  De eerste opdracht voor 2014 van de fotowerkgroep is "Schaduw" in de ruimste betekenis van het woord. Dit schaduwspel ontstond door de zon die een schaduw wierp op de paneelgordijnen door de op de vensterbank staande voorwerpen.

 • 22/365 - Hawt uuch weer vas

  Nog een detailshot van de fontein op het Vrijthof in Maastricht.

 • 27/365 - Olympus OM-D E-M1

  Na een kleine wereldreis is mijn nieuwe camera vandaag door DHL geleverd. :) Mijn "oude" camera de E-M5 heb ik ondertussen verkocht. De komende tijd al zijn mogelijkheden maar eens uittesten. Mjn "oude" camera, de E-M5, heb ik ondertussen verkocht.

 • 31/365 - Close-up

  Bloemen houden van mensen... haal ze in huis!

 • 35/365 - Reflectie

  Een nieuwe maand een nieuwe opdracht. Met de fotowerkgroep waren op locatie bij het Glaspaleis in Heerlen. Het thema voor februari is reflectie. We gingen op zoek naar een reflectie van de Pancratiuskerk in andere gebouwen, etalageruiten, caféramen en andere reflecterende objecten. Op deze foto zie je de reflectie van de kerk op de gevel van de Muziekschool.

 • 39/365 - Maastricht in zwart-wit V

  De tweede Minderbroederskerk is een voormalig kerkgebouw en klooster. De bouw van deze kerk begon in 1699 en heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad. Van kerk en klooster naar opvangtehuis voor bedelaars, gevangenis en rechtbank. Sinds 1995 in gebruik als bestuurszetel van de Universiteit Maastricht.

 • 44/365 - Maastricht in zwart-wit X

  De zon reflecteert in het raam van een huis aan het Lange Grachtje.

 • 48/365 - Panorama van Maastricht II

  Plein 1992 op een bewolkte zondagmorgen.

 • 02/365 - Vilsalpsee

  De Vilsalpsee is een meer in de Allgäuer Alpen bij Tannheim in het Oostenrijkse Tirol. Het is 1,2 kilometer lang en 0,5 kilometer breed en beslaat een oppervlakte van 57,22 hectare. Het meer kent een maximale diepte van dertig meter. De enige afvoerende rivier van het meer is de Vils. Het meer maakt deel uit van een 16 km² groot beschermd natuurgebied.

 • 07/365 - Magneten

  Sinds 2009 sparen we koelkastmagneten van plaatsen en streken waar we geweest zijn. Ons magneetbord raakt ondertussen al aardig gevuld. Maar het is niet altijd gemakkelijk om van elke plaats een mooie of leuke magneet te vinden. als je ze al kunt krijgen heet dat...

 • 11/365 - Vrijthof Maastricht

  De beste camera is de camera die je bij je hebt, zelfs als het "maar" een telefoon is. Deze foto is gemaakt met de HTC One.

 • 15/365 - Grande Idée

  Een Schaduwrijk portret. Gisteren gemaakt in de fotowerkgroep. Het thema: "Schaduw".

 • 9/365 - Emptiness

  Het was afgelopen zaterdagmorgen mooi weer in Maastricht. Er waren geen activiteiten op het Vrijthof en dus erg leeg. De schaduw van de achter mij staande bomen heb ik in deze foto gebruikt om die leegte te vullen.

 • 23/365 - Een ander perspectief

  Als je serieus met fotografie bezig bent wil je niet altijd de bekende foto's schieten als je in een stad bent. Hoe maak je foto's die anderen al niet honderden keren voor je hebben gemaakt. Dat is vaak een kwestie van zoeken en dingen uitproberen om te zien of ze werken. Bij deze foto kijken we op de Grote Staat, door de op het Vrijthof staande kiosk heen.

 • 28/365 - A2 Tunnel

  Langs de A2 door Maastricht wordt hard gewerkt aan het realiseren van de A2 tunnel die de files en opstoppingen voor Maastricht moet gaan oplossen. Eind 2016 moet de tunnel klaar en in gebruik genomen zijn. Daarna zal het gebied op en om de tunnel onderhanden genomen worden.

 • 36/365 - Maastricht in zwart-wit II

  Het Vrijthof gezien vanaf de Perroen. Op de voorgrond een van de 3 leeuwen van de Perroen. Op de achtergrond, de Sint-Janskerk, Sint-Servaasbasiliek, hoofdwacht en de kiosk.

 • 41/365 - Maastricht in zwart-wit VII

  De Jan van Eyck Academie voor beeldende kunst is gevestigd in een gebouw op het Academieplein in het Jekerkwartier in het centrum van Maastricht. In de academie werken ongeveer 50 beeldende kunstenaars, ontwerpers en theoretici, die zich bezighouden met onderzoek en productie op het terrein van de beeldende kunst.

 • 45/365 - Sushi Night

  Op Valentijnsdag heerlijke sushi besteld bij Sushi Centre in Maastricht.

 • 49/365 - Panorama van Maastricht III

  Een blik op de oostkant van de Maas met het Crown Plaza hotel en stadsdeel Wyck.

 • 03/365 - Bootjes op de Forggensee

  De Forggensee is een stuwmeer in de Duitse deelstaat Beieren. Het meer ligt nabij Füssen in de streek Königswinkel, district Ostallgäu. Het werd eind 1954 in gebruik genomen. Deze foto werd genomen bij een klein haventje in de buurt van Rosshaupten.

 • 08/365 - Zonder woorden

  Het was een zwarte dag vandaag. Meer kan ik niet zeggen!

 • 12/365 - Symmetrie

  Op wikipedia staat als uitleg: Men spreekt van symmetrie bij een object als twee helften van het object in een bepaalde zin elkaars spiegelbeeld zijn. Dit spiegelen kan ten opzichte van een punt, een lijn of een vlak zijn.

 • 16/365 - Kerstactie B.C. Gronsveld

  De kerstactie van B.C. Gronsveld t.b.v. de stichting HET (Help Education Tacloban) voor de Filipijnen, heeft een bedrag van € 409,50 opgebracht. De symbolische cheque werd tijdens de nieuwjaarsactiviteit van de jeugd overhandigd aan Rebbeca en Hub van Kan, oprichters en bestuursleden van de stichting HET. Voor deze actie zijn 1200 koekjes gebakken, geglazuurd, verpakt en verkocht door leden van B.C. Gronsveld.

 • 20/365 - Hawt uuch vas

  Een uitsnede van de fontein "Hawt uuch vas" van kunstenaar Frans Gast. De beeltenis verwijst naar het Maastrichtse carnaval als symbool voor gemeenschapszin, plezier en liefdadigheid. Op de achtergrond zien we de St. Servaasbasiliek.

 • 25/365 - Meubelland

  Een vermoeiend dagje meubels shoppen in België. Maar we hebben veel leuke nieuwe ideeën opgedaan.

 • 29/365 - Lightroom

  Nabewerking is een belangrijk onderdeel van de digitale fotografie geworden. Ik gebruik zelf hiervoor het programma Adobe Lightroom. Je camera registreert namelijk niet altijd exact wat je met je eigen ogen gezien hebt en dan heb je een beetje nabewerking nodig om dat wat je gezien hebt, weer in de foto terug te brengen. Meestal volstaat daarvoor het corrigeren van de belichting, witbalans en het contrast in de foto. Maar je kunt natuurlijk ook je creativiteit de vrije loop laten en dan krijg je zoiets als deze foto van het Vrijthof in Maastricht. Niet iedereen zal dit mooi vinden, maar ik vind het wel iets hebben.

 • 33/365 - Maastricht in zwart-wit

  Het was weer tijd voor een leuke fotoworkshop. Dit keer "Zwart-wit kijken in Maastricht" door Goos Bronkhorst Fotografie. Op deze koude zondagmorgen kwamen de cursisten om 8:00 uur op het Vrijthof bij elkaar. Na een korte uitleg door Goos konden we direct aan de slag met het onderwerp. Zwart-wit kijken op de dag dat in Maastricht prins Carnaval wordt uitgeroepen is al een uitdaging op zich. Maar het lukte best aardig, het feestgedruis was zo vroeg op de dag nog ver weg. Om 10:15 uur was het wel tijd voor een kopje koffie, het bespreken van de gemaakte foto's en het opwarmen van onze handen. Na deze ingelaste pauze liepen we verder door de stad om nog meer mooie foto's te maken. Het was ondertussen prachtig mooi weer geworden en de binnenstad stroomde al vol met mensen die voor het uitroepen van prins Carnaval waren gekomen. Om 14:00 werd afgesloten met een kleine lunch bij "La Place" en konden we tevreden huiswaarts gaan. Voor een paar cursisten ging het echter niet huiswaarts, maar naar de Markt voor het uitroepen van prins Carnaval! :)

 • 37/365 - Maastricht in zwart-wit III

  Maastricht wordt je nooit moe. Dus nog maar eentje uit de zwart-wit serie.

 • 42/365 - Maastricht in zwart-wit

  Maastricht in zwart-wit VIII - De Onze Lieve Vrouwebasiliek heet eigenlijk officieel "Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming". Dat is een hele mond vol, in de de volksmond wordt de kerk "Slevrouwe" genoemd. Op dit moment staat de kerk gedeeltelijk in de steigers. De 2 torens aan de Maaszijde worden gerestaureerd.

 • 46/365 - Limburgse Jeugdkampioenschappen

  Voor het eerst namen 2 jeugdleden van B.C. Gronsveld deel aan de Limburgse Jeugdkampioenschappen badminton in Roermond. In de categorie onder 11 jaar kwamen Maureno Beckers & Gaetano Waltje in de single en heren dubbel uit. Hoewel ze geen wedstrijd wisten te winnen waren de mannen erg tevreden over hun eerste échte toernooi! Wij als begeleiders zijn dat zeker ook! Wacht maar tot volgend jaar als we met een groter aantal jeugdleden van onze club mee gaan doen... :o)

 • 50/365 - De St. Servaasbrug

  Maastricht en de St. Servaasbrug zijn onlosmakelijke met elkaar verbonden en wordt algemeen beschouwd als de oudste brug van Nederland. Eeuwenlang was er maar één brug in Maastricht en was er ook geen noodzaak om de brug een naam te geven. Na de bouw van de Wilhelminabrug in 1932 werd het wel noodzakelijk om deze brug een naam te geven en dat werd die van de patroonheilige St. Servaas. In de volksmond word de brug echter de "aw brögk" genoemd.

 • 05/365 - Zonsondergang bij Drimmelen

  Onze eerste wandeling in de Biesbosch zo aan het einde van 2013 met meteen een mooie zonsondergang.

 • 09/365 - Kerk in Nood

  Staat deze kerk in brand? Nee hoor, het is de Amer Centrale (Essent) die op volle toeren draait in Geertruidenberg. Een beetje gezichtsbedrog!

 • 13/365 - Haet ende Nijt

  Het rondeel "Haet ende Nijt" is onderdeel van de 2e stadsmuur van Maastricht en is samen met het rondeel "De Drie Druiven" gebouwd in 1516. Samen met de aansluitende stadsmuren vormden zij de ommuring van de Nieuwstad. De Drie Duiven heet sinds 1638 "De Vijf Koppen", omdat de afgehakte hoofden van vijf betrokkenen bij het verraad van 1638 hier als afschrikwekkend voorbeeld tentoongesteld werden.

 • 17/365 - Rebbel

  Onze hond kan toch zo zielig kijken als hij zit te wachten tot zijn baasje de laatste keer met hem uitgaat voor het slapengaan.

 • 21/365 - Herkansing

  Op dag 11 van dit jaar was ik op het Vrijthof zonder mijn camera, maar wel met mijn mobiele telefoon. Ik zei toen dat de beste camera is die welke je bij je hebt en heb toen een foto gemaakt van het Vrijthof voor mijn 365 dagen project. Afgelopen zaterdag was ik opnieuw op het Vrijthof en dit keer had ik mijn vertrouwde Olympus camera wel bij de hand. Een vergelijkbare foto als op dag 11 en met opnieuw de beste camera! ;o)

 • 26/365 - Panorama

  Ik was in Maastricht op pad met mijn OM-D E-M5 en maar 1 primelens, de Olympus 17 mm 1.8. Maar hoe maak je dan een mooie overzichtsfoto als je geen groothoeklens bij je hebt? Nou... dan maak je er een panoramafoto van! Eerst het licht meten, het gemeten licht in de M-stand overzetten in je camera, een aantal elkaar overlappende foto's maken in hoogformaat en thuis de foto's in Photoshop samenvoegen tot een foto. Ziehier het resultaat!

 • 30/365 - Zelfportret

  Even een zelfportret tussendoor. Mijn mooie nieuwe camera moet toch zeker ook even op de foto gezet worden!

 • 34/365 - Fotoworkshop

  Wat fotografen toch allemaal doen voor een mooi plaatje!

 • 38/365 - Maastricht in zwart-wit IV

  Het Pater Vincktorentje is genoemd naar de Franciscaanse pater die in 1638 ter dood werd veroordeeld i.v.m. zijn aandeel in een poging om de stad te verraden tijdens de 80 jarige oorlog. Ten tijde van de belegering van Maastricht door de troepen van koning Filips II van Spanje probeerden een 20-tal inwoners van Maastricht de Spanjaarden binnen te laten. Pater Vinck was er een van en zou in deze toren op zijn terechtstelling hebben moeten wachten.

 • 43/365 - Maastricht in zwart-wit IX

  Het Lange Grachtje. Een groot stuk van de oude stadsmuur is hier bewaard gebleven, over de gehele lengte van de straat. De bogen in de muur werden in de Middeleeuwen, in vredestijd, gebruikt als opslagplaats of handelsplek.

 • 47/365 - Panorama van Maastricht

  Zicht op de westkant van Maastricht met de Maas, een gedeelte van de Maasbrug en Slevrouwe met de in de stijgers staande torens aan de Maaszijde.

 • 51/365 - In de Moriaan

  In de Stokstraat ligt, met een oppervlakte van 23 vierkante meter, het kleinste café van Nederland. De eerste horecavergunning werd afgegeven op 20 oktober 1905, het café bestaat dus al meer dan 100 jaar.

Powered by SmugMug Owner Log In